Pages

Wednesday, January 19, 2011

Roti Jala


Bismillah,

ok, hari ni nak share resepi Roti Jala kegemaran ramai terutamanya penduduk Kuching ni, alhamdulillah ada je orang nak rasa roti jala tebaran aku ni. ok, rujuk resepi ni, resepi turun temurun Kak Tirana (thank you kak) sebenarnya, first time hingga banyak time pun menjadi cantik je. Ok, selamat mencuba ye.

Bahan-bahan:
2 cawan tepung gandum
2 cawan air
3/4 minyak masak
garam secukup rasa
2 bj telur
sedikit pewarna kuning

*blend semua bahan dan tapis, sedia untuk ditebar menggunakan acuan khas. elok ditebar diatas kuali non-stik.


Tang kari tu, kari ayam macam korang-korang selalu masak tulah ye. retikan? hehhe. Kalau ikut resepi kat atas ni, boleh dapat dalam 20-25 keping.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...